Přímluvy za všechny, kteří byli zasaženi živelnou katastrofou na jižní Moravě a v Německu

 

Za všechny, kteří byli zasaženi ničivými bouřemi a tornádem na jižní Moravě (24. 6.), modleme se k Pánu:

Prosíme Tě, aby v těchto těžkých hodinách a dnech nalezli u Tebe útěchu a pomoc. Ať najdou potřebnou sílu na opravu a znovuvybudování svých domovů a obcí.

Modleme se také za oběti této přírodní katastrofy, prosíme, abys jim byl milosrdným soudcem a přijal je do své nebeské náruče.

Prosíme Tě za nás za všechny, abychom byli jakýmkoliv způsobem nápomocni těm, kdo to nyní nejvíce potřebují a prokázali svou štědrost a vzájemnou solidaritu. 

_______________________________

Po středečních (14. 7.) vydatných deštích jsou zaplaveny velké oblasti na západě a jihozápadě Německa. Podle zpráv zůstává situace v zaplavených oblastech Severního Porýní-Vestfálska a Porýní-Falce napjatá. Počet mrtvých, včetně hasičů, stoupá, mnoho lidí se stále pohřešuje. Desítky tisíc domácností jsou bez elektřiny, některé bez pitné vody. Mnoho domů muselo být evakuováno.

„Pamatujeme v modlitbě na všechny, které zasáhly ničivé povodně v Německu a o modlitbu prosíme také všechny věřící," vyzývají biskupové Čech, Moravy a Stezka a dodávají, abychom zvláště mysleli na ty, kteří přišli o své příbuzné a na nezvěstné osoby, aby v těchto těžkých chvílích nalezli u Pána útěchu a pomoc. „Modleme se za všechny, kdo byli poškozeni nebo přišli kvůli této přírodní katastrofě o majetek a prosme, ať najdou sílu na opravu svých domovů."

Zdroj: cirkev.cz