Poutní zájezd na Chlumek u Luže

Milí farníci, v sobotu 3. října se vydáme na jednodenní poutní zájezd na významné mariánské poutní místo královéhradecké diecéze: na Chlumek u Luže.

Barokní kostel Panny Marie Pomocné byl vybudován koncem 17. století a na oltáři vévodí obraz Panny Marie stejného typu, jako v našem kostele sv. Klimenta.

V 7.30 vyjedeme od našeho kostela, po mši sv. v poutním kostele a po prohlídce se přesuneme k zámku v Nových Hradech. Obklopuje jej obora, krásné zahrady a samozřejmě bude možná prohlídka rokokových interiérů. Tento zámek, přezdívaný „české Versailles“ je v soukromém vlastnictví.

Návrat do Prahy kolem 19. hodiny.

Letošní pouť tedy nebude náročná. Když ji srovnáme s loňským deštivým dnem v jáchymovských táborech, s dvoudenní poutí na Králíkách, která byla spojena s nočním zážitkem na železných postelích… Místo i program je vybrán tak, aby byl odměnou za měsíce karantény. K poutnímu kostelu je dokonce možno použít výtah!

Prosím, přihlašujte se včas v sakristii spolu se složením 400 Kč, v polovině června musím již závazně objednat autobus. Bližší informace: 603 966 208, jiri-beran@outlook.com.

Jiří Beran, jáhen