Podzimní víkendovka

  Uplynulý víkend strávila mládež z naší farnosti společně nedaleko Heřmaniček. Cílem víkendu bylo vyčistit si hlavu v přírodě, stmelit tým a užít si jeden z posledních teplých víkendů. Ubytování bylo „zajímavé“, jelikož plány týkající se teplého počasí nevyšly a v noci teplota klesala až k nule. Starší skautská základna, kterou jsme si vybrali, disponovala hned čtyřmi kamny a krbem, neustálému roztápění, vyhasínání, rozfoukávání, štípání třísek a praní vyuzeného oblečení po návratu domů jsme se tedy nevyhnuli.

Cesta vlakem na místo určení byla příjemnější než poslední tři kilometry, které bylo potřeba zdolat pěšky za urputného deště. Po příchodu nás čekala večeře a klidný večerní program prezentovaný formou interaktivního vyprávění o životě Heleny Kellerové, ženy, která zvítězila nad slepotou a hluchotou.

Druhý den jsme vyrazili na celodenní výlet po okolí s jasným cílem, kterým byla cukrárna ve Voticích. V nohách jsme měli přes 23 kilometrů a přesto, že začátek dne vypadal slibně, už tradičně jsme nedorazili zpět suší – průtrž nás zastihla cca 8 kilometrů od ubytování. Posezení u krbu a teplá večeře nám však rychle spravily náladu. Sobotní večer jsme pak strávili zpěvem s kytarou a rozjímáním nad 15. veršem 16. kapitoly Matoušova evangelia – A za koho mne pokládáte vy?

V neděli jsme se po roztopení kamen věnovali kreativitě. Kreslili jsme na hrníčky, které jsme poté zapekli v troubě a odvezli si je domů. Vznikly opravdu velmi pěkné výtvory :) K obědu jsme si každý naplnili tortilly dle vlastního výběru a hned po něm vyrazili na vlak zpět do Prahy. Celkově jsme si výlet moc užili a už začínáme plánovat víkendovku na jaro.


Zuzana Dorážková