Novinky za začátku školního roku

 

Milí bratři a sestry,
situace kolem epidemie koronaviru se bohužel výrazně zhoršila a s koncem prázdnin nás v kostele přibylo. Pastorační rada farnosti vyhodnotila, že na nedělní mši sv. v 10 hodin nás bude výrazně přes 100 účastníků, a proto dle nařízení ministerstva zdravotnictví jsou povinné roušky. Tak vás chci povzbudit, abychom to respektovali. Na ostatních bohoslužbách v neděli roušky doporučujeme. Pokud vám delší doba v roušce činí nepřekonatelné fyzické či psychické problémy, používejte roušku tak, jak je to pro vás možné, prosím však o vzájemnou ohleduplnost. Používejte také desinfekci na ruce u vchodu do kostela. Děkuji za pochopení a věřím, že nám tyto komplikace nevezmou radost ze společného slavení nedělní liturgie.
Z hygienických důvodů se také zatím nebudou konat agapé před kostelem. Tedy popovídat před kostelem můžeme, ale bez občerstvení.

Teď k tomu, co nás začátkem školního roku čeká:

  • neděle 6. 9. - na konci mše v 10 hodin – žehnání žákům, studentům a pedagogům na začátku školního roku
  • pátek 11. 9. od 19:00 – hloubkový úklid farních místností
  • středa 16. 9. od 15:30 – kostel sv. Antonína – zahájení katecheze dětí - Zahajovací bohoslužba slova pro všechny skupiny
  • sobota 19. 9. od 13:00 do 17:30 před kostelem sv. Antonína Zažít město jinakhttps://zazitmestojinak.cz/locations_/praha/praha-7/strossmayerovo-namesti
  • úterý 29. 9. od 16:00 pouť rodičů a dětí k Roku Bible 2020 do Emauzského kláštera (bližší informace vyjdou ve Farních listech).

Pořad bohoslužeb od září naleznete zde: https://www.svatyantonin.cz/news/bohosluzby-na-zacatku-skolniho-roku/

Pozor změna: z důvodu oprav kostela sv. Klimenta v něm nebudou probíhat žádné akce. Pravidelné nedělní adorace jsou proto zrušeny a namísto nich jsou zavedeny čtvrteční adorace v kostele sv. Antonína po večerní mši cca od 18:45 do 19:15. Každý třetí čtvrtek v měsíci bude adorace prodloužena až do půlnoci!

 

Pavel Semela, farář