Aktualizováno: Pořad bohoslužeb v období vládních omezení

 

Nedělní bohoslužby budou již v obvyklém pořádku - tedy v 8.00, 10.00 a 18.00 hodin. Povolený počet účastníků pro kostel sv. Antonína je cca 70 osob na jedné bohoslužbě. Prosíme proto ty, kteří navštěvují nedělní mši sv. v 10 hodin, aby pokud možno využili sobotní mši sv. s nedělní platností v 18 hodin, nebo nedělní mše v 8.00 a v 18.00 hodin.

Během týdne - od pondělí do soboty - jsou mše podle obvyklého programu, tedy každý den v 18 hodin a ve čtvrtek navíc ve 12 hodin.

_________________________________

Bratři a sestry, všechny vás srdečně zdravím na první neděli adventní (29. 11.). Zatím není jasné, jaká opatření budou platit v následujícím týdnu, nicméně určitě budou mše od pondělí do soboty podle obvyklého pořadu bohoslužeb, příští neděli ještě upřesním.

Pavel Semela, farář

_________________________________

Dobrá zpáva je, že od pondělka 23. 11. se bohoslužeb může účastnit 20 lidí. V následujícím týdnu budou od pondělí do soboty mše podle obvyklého programu, tedy každý den v 18 hodin a ve čtvrtek navíc ve 12 hodin. Věřím, že se nějak prostřídáme a že se vejdeme, nebojte se přijít. Příští neděle bude ještě v současném režimu (8 -12 možnost přijmout svátosti, mše sv. slavena neveřejně). Protože to bude první neděle adventní, rádi vám požehnáme adventní věnce pro vaše domovy. 

Ať vám Pán žehná! 

Pavel Semela, farář

_________________________________

Bratři a sestry,

ode dneška (18. 11.) se mohou konat bohoslužby pro 15 účastníků. V kostele sv. Antonína budou mše sv. ode dneška do soboty v 18 hodin, kněz bude přítomen od 17:30 ke svátosti smíření. Zůstává možnost požádat mezi 17:30 a 17:55 o přijetí eucharistie, aby mohlo svátost přijmout více věřících než je povolený počet účastníků mše, bude-li o to zájem. Podobný program předpokládám i ve všední dny příštího týdne. Čtvrteční adorace 19.11. nebude po mši, ale od 16:00 do 17:30. 

Všechna opatření jsou zatím vyhlášena do tohoto pátku 20.11., není zřejmé, co bude platit dále. Nicméně asi nelze očekávat, že by možná účast na bohoslužbách nebyla omezena nebo výrazně narostla. Z tohoto důvodu zatím v neděli zachováme současný režim - mše sv. bude sloužena neveřejně s minimálním množstvím asistujících v 7:30, od 8 do 12 bude kostel otevřen k modlitbě, bude přitomen kněz a bude možné přijmout svátosti smíření a eucharistie. Dá-li Pán, na mém kanálu youtube naleznete další nedělní zamyšlení.

V dalších týdnech uvidíme, jak se budou vyvíjet platná protiepidemická opatření. Vzhledem k tomu, že se mění a upřesňují několikrát za týden, musíme reagovat pružně. Sledujte prosím aktuální informace.

Připomínám také, že probíhají online biblické hodiny ve čtvrtek od 20:00. Pozvánku do Zoomu jsem již posílal, pokud si s ní nevíte rady nebo něco nefunguje, neváhejte mě kontaktovat. Katecheze pro děti dnes a za týden nebudou, zvažujeme, zda je moudré obnovit výuku od prosince. Přednostně bychom rádi umožnili přípravu dětí na první přijetí svátostí smíření a eucharistie.

Co se covidu týče, zůstaňme negativní, jinak buďme pozitivní! A modleme se za sebe navzájem!

Pavel Semela, farář